hörselnsmirakel.blogg.se

Skriver om främst det som hänt och händer mig just nu. Min hörsel har varit en berg- och dalbana under nästan hela mitt liv och sedan Augusti 2014 har det ändrats totalt och kommer snart förhoppningsvis starta ett nytt kapitel i mitt liv.

Julhälsning

Kategori: Allmänt

Har nu gått över en vecka sen operationen.
5-6 första dagarna hade jag rätt ömt och gjorde lite ont. Men de senaste dagarna har jag verkligen inget att klaga över. 
 
Så nu vill jag bara passa på att hälsa alla som läser min sida en riktigt GOD JUL! 
 
***
Joel 

Om gårdagen och lite till

Kategori: Allmänt

Nu har jag piggnat till ordentligt. Sitter just och väntar på att taxin ska komma. Så jag tänkte passa på att berätta om det som hände igår.
 
Dagen började med duschningen och sen klä på sig de fina sjukhuskläderna. Och sen fick man ligga i sängen och vänta, vänta och vänta. På morgonen var jag inte så nervös men den ökade förstås ju närmare kl blev halv ett. Vid 10-tiden fick jag dropp och det gjorde mig faktiskt lugnare. Vid halv tolv sa dom att det var dags att "åka ner " och jag fick lugnande. Men där fick jag vänta i ett väntrum i nästan en timme. 12.30 blev jag inkörd i nästa rum som var nån sorts avstigningsplats. Där öppnades dörren in till operationssalen. Väl i sängen fick jag någon sorts tygsäck runt mig med varmt fläktande luft i. Direkt börja dom koppla på mig sladdar och sånt. Hela tiden läste jag på deras läppar vad som hände. Allt gick lugnt och proffsigt. Sen sa dom att det var dags att sova. "Jaha godnatt då" sa jag. Trodde att jag skulle slockna direkt. Men jag var vaken fast syrgasmasken var på mig. Började bli lite orolig att dom skulle börja innan jag somnar så jag hade ögonkontakt med en i teamet. Sen kände jag ögonen knappt orkade hållas uppe. Sen vaknade jag  runt 17.30 av att jag låg och hostade som en idiot. Läkaren frågade hur jag kände mig. Och förutom att det var rejält ömt i bakhuvudet så var det bra. Ingen yrsel eller illamående. Och jag tyckte att jag piggnade till ganska fort. Halv sju hamnade jag inne på mitt rum och låg en stund. Sen kom sköterskan och frågade hur jag mådde. Gav samma svar som till läkaren och hon frågade om jag vågade gå. Och ja, det gick utomordentligt bra att gå, fast det gick sakta. Jag sa till sköterskan att "så här sakta har jag aldrig lyckats gå i hela mitt liv". Sen efter det så sov jag från och till, tills kl blev 23. Då skulle man ta bort bandaget som satt rätt hårt runt skallen. Kändes som rena befrielsen. Fick sen Alvedon och sånt och sedan sov jag som en stock till kl 6 då jag kände mig utvilad och jag har faktiskt varit vaken sen dess.
 
Har under dagen fått träffa läkaren. Hon sa att operationen gått helt enligt planen. Röntgen gjordes i förmiddags och den visade att elektroden sitter som den ska. Jag blev sjukskriven året ut, till att börja med sa hon. Men jag tror det ska gå bra att jobba då.
 
Så att nu är det bara att vänta till återbesöket, den 12:e januari, då jag ska koppla på processorn för första gången. Det kommer bli spännande att få göra det. Samtidigt känns det nervöst för hur det ska bli. Första gången man kopplar på kan det låta helt förskräckligt med Kalle anka röster osv.. Sen kan ingen säga hur resultatet blir i slutändan,  alltså hur pass bra jag kommer höra. Det är för att ingen kan veta sådant på förhand och att resultaten är varierande. Men min läkare har sagt att jag har goda förutsättningar för att få en rätt så god hörsel. Men dom kan inte säga/lova att det blir bra. Jag har förutsättningar för det och jag ska bara tänka så. 
 
Snart kommer taxin och åker hem till min familj som väntar. Och det är dags att börja fira in julen. Det ska bli kul och mysigt! Och ännu trevligare och mysigare är att hela Maries familj kommer ner, hela vägen från norrland, för att fira julen tillsammans med oss.
 
***
Joel 

Nu är det klart

Kategori: Allmänt

Operationen har gått bra och enligt planen. Är uppe på rummet nu och sover och vaknar och om vartannat. Men jag mår inget dåligt och ingen yrsel. Dock har morfinet släppt och är REJÄLT öm och bakhuvudet värker mycket. Fick nyss ett par Alvedon och ipren och hoppas att det hjälper. Annars är allt kanon och jag längtar att få komma hem till min älskade sambo och dotter imorgon. 
 
Strax kommer en sjuksköterska och tar bort mitt fina bandage om huvudet.
Skriver mer om dagen sen när jag orkar.
 
***
Joel