hörselnsmirakel.blogg.se

Skriver om främst det som hänt och händer mig just nu. Min hörsel har varit en berg- och dalbana under nästan hela mitt liv och sedan Augusti 2014 har det ändrats totalt och kommer snart förhoppningsvis starta ett nytt kapitel i mitt liv.

Inskrivningen avklarad

Kategori: Allmänt

Klockan har hunnit bli efter fyra nu.. Känns som det redan vore kväll. Är helt becksvart när jag tittar ut genom fönstret. Och kroppen, ja den känns rätt stel. Har varit på helspänn ända sedan jag vaknade kl halv sju imorse. 
 
Vakna av att Marie väckte mig och sa att Wilma hade fått högre feber och vi visste inte hur vi skulle göra om Wilma skulle vara hemma med Marie eller inte. Bestämde oss för att köra Wilma till min brors sambo Veronica (tack så mycket Veronica) så Marie kunde följa med. 
 
Sen vänta vi på taxi, som var bokad till 8.25. Klockan 8.30 hade det fortfarande inte kommit någon taxi. Jag bad Marie att ringa samtrafik men var förstås telefonkö och man började känna sig stressad och spänd. Precis därefter dök taxin upp och satte sig i bilen och kunde slappna av. När vi väl kom ut på e-18 så skulle han svänga av och tanka(!) bilen och på vägen dit höll han på att köra på ett lastbilssläp! Under tankningen hann jag tänka att jag blir glad om taxichauffören lyckas hålla bilen oskadd innan vi ens hamnat utanför Västerås! Och ja, han höll bilen oskadd hela vägen till Karolinska men han var bra nära att köra in i räcket då hans mobiltelefon ringde.
 
Väl framme och väntade på vår första tid hos läkaren som ska operera mig. Tiden var satt 11, men fick vänta till kvart över 11 tills vi fick komma in. Och då hade inte min skrivtolk hunnit komma än! Så vi fick börja samtalet med att läkaren fick skriva i dataskärmen och berätta. Efter en stund kom tolken och samtalet blev lättare och man kunde slappna av lite.
 
Efter det har dagen flytt på galant. Fick prata med narkosläkaren och allt känns solklart. Fick frågan om jag blivit sövd innan och jag, ni som läst här innan vet ju redan. Han log lite och sa att eter slutade dom med här under 70-talet. Då var jag långt ifrån ens född!
 
Sen var det fick jag träffa en sjuksköterska som gett mig alla praktiska detaljer. Jag ska duscha en gång ikväll och en gång till imorgon. Båda gångerna ska jag duscha med någon sorts svamp! Har fått en broschyr som jag ska läsa för att rengöra mig med svampen på rätt sätt... Spännande! Har fått operationstiden satt till klockan 12.30 imorgon. Fått lite olika svar när jag inte får äta något mera innan operationen. Fick för en stund sedan bekräftat att efter tolv i midnatt ska jag inte äta något mer och får max dricka 3 dl vatten fram till kl 6 imorgon bitti. Så det blir en liten fasta för mig. 
 
Jag har tur som fått en sovsäng här på karolinska. Så jag slipper hålla på med hotell och sånt. Känns aningen konstigt att vara i det här rummet för det känns som när man va på BB och hade fått Wilma. Rummet, sängen och sängkläderna är precis likadana. Enda som skiljer är att jag är själv och har en gammal man som jag delar rummet med.
 
När jag hade lämnat sakerna på mitt rum så var det dags för Marie att åka hem. Följde med henne till pendeltåget och det var tufft att säga hejdå. Vet inte hur jag ska tacka henne för de hon ställt upp för mig idag. Det är så underbart att ha dig vid min sida Marie! 
 
Nu börjar magen kurrar så tänkte att jag ska kolla om man kan få en bit mat. Dom sa att de finns någon meny som man kan välja och få serverad. Vilken lyx!
 
 ***
Joel
Kommentera inlägget här: