hörselnsmirakel.blogg.se

Skriver om främst det som hänt och händer mig just nu. Min hörsel har varit en berg- och dalbana under nästan hela mitt liv och sedan Augusti 2014 har det ändrats totalt och kommer snart förhoppningsvis starta ett nytt kapitel i mitt liv.

Tack till alla

Kategori: Allmänt

Nu är det dags att sova men vill skriva lite här innan jag släcker ner.
 
Eftermiddagen har jag tillbringat här i sängen och bara glott på tv samt min mobil som får agera dator. Kollade på historieätarna ikväll och följer varenda avsnitt. Den serien är sååå bra, historienörd som jag är. Efter det tvingade jag in mig själv i sjukhusets dusch med den där svampen man skulle badda in hela kroppen med. Den luktade som handsprit luktar blandat med sjukhusets sterila lukt. Ingenting man vill kleta på sig innan man ska gå på disko, direkt. Och sen på med sjukhusets supermoderna kläder som luktar mer sterilt än själva sterilteten själv! Inte ens sina egna strumpor får man bära längre. Och jag ska göra om samma procedur när jag vaknar. Men det är helt ok, bara jag blir opererad. :)
 
Att en sån här operation går att genomföra och gör så människor kan höra igen, det är helt sjukt otroligt. Och det är flera hundra i Sverige som gör denna operation varenda år. Och en sån här operation kostar pengar. Har ingen exakt samma men ett par trehundratusen kronor någonstans. Och det är, iallafall inte för mig, möjligt att kunna slänga fram pengar och säga att man ska sätta igång. Det är möjligt för alla som behöver exempelvis detta cochlea implantat genom att vi i Sverige betalar skatt. En skatt som gör att vi alla svenska medborgare har möjlighet att få den vård vi behöver för att klara livet. Hade vi inte haft sådant system hade allt hängt på om jag hade ekonomiska möjligheter att betala för detta. Är inte riktigt säker, men tror att om jag var amerikansk medborgare och bott där hade det hängt på om jag hade ekonomiska möjligheter att betala en försäkring som täcker sånt här. Men jag kan ha fel. Rätta mig gärna isåfall. Men ni alla är med att på att betala min resa mot min nya hörsel. Och det vill jag tacka så mycket för. Och jag vill tacka alla som skriver till mig. Tack tack tack!
 
Får se om jag hinner skriva något mer innan operationen nu. Om inte så skriver jag här så fort jag har möjlighet. 
 
***
Joel 
Kommentera inlägget här: