hörselnsmirakel.blogg.se

Skriver om främst det som hänt och händer mig just nu. Min hörsel har varit en berg- och dalbana under nästan hela mitt liv och sedan Augusti 2014 har det ändrats totalt och kommer snart förhoppningsvis starta ett nytt kapitel i mitt liv.

Gråzonen

Kategori: Allmänt

Snart är det dag att ställa om klockan och dagarna kommer att bli mörkare och kallare. Dom flesta har nog inte sett fram emot det. Jag, däremot, tycker det är skönt att dagarna går och välkomnar vintern stort. För ju närmare vintern vi kommer desto mindre behöver jag vänta. Jag kan inte säga att jag längtar till någonting. För jag vet inte vad som kommer hända.

Just nu befinner jag mig i en gråzon. Det är som att vänta på en dom - att kunna höra igen eller vara döv kanske livet ut. Jag försöker att inte tänka mig in i något av dessa scenario. Utan jag vill kunna vara här och nu. För min skull, för min familjs skull och för alla runt omkring mig. Ibland kan jag sväva upp och tänka att "när jag kommer höra igen".. Det är ingen idé att tänka så för jag är inte där än. Jag vill ha svart på vitt att det går att genomföra operationen. Vill heller inte tänka på "om jag kommer bli döv resten av mitt liv". Sådana tankar slår min hjärna bort fort. Mestadels för den tanken gör ont. Att aldrig mer höra musik och aldrig mer höra min dotters härliga skratt. Men även där, så är jag inte där än. Den här gråzoner jag befinner mig i är bara en liten period i mitt liv. Jag måste ha tålamod att ta en dag i taget. Att leva här och nu. Att påverka det jag kan påverka. Det tjänar alla mest på, speciellt jag.
***
Joel
Kommentera inlägget här: