hörselnsmirakel.blogg.se

Skriver om främst det som hänt och händer mig just nu. Min hörsel har varit en berg- och dalbana under nästan hela mitt liv och sedan Augusti 2014 har det ändrats totalt och kommer snart förhoppningsvis starta ett nytt kapitel i mitt liv.

TACK!

Kategori: Allmänt

För mig har det tidigare aldrig kommit med tanken att skriva en blogg. Självklart skulle det vara kul om man hade en hockeyblogg där man skriver rykten, heta transfers i NHL och SHL osv.. Men det skulle bara bli halvhjärtat, då det skulle ta för mycket tid och dessutom är jag inte ens i närheten att ha de "kontakter" som alla stora hockeybloggare har.
 
Att jag istället skriver om mitt liv och min hörsel, det gör jag 100% äkta och ärligt och vill försöka förklara mina känslor, tankar och vad som händer i mitt liv. DÄRFÖR är det SÅ himla kul att jag får sådan positiv respons från så många och från så många olika håll. Antingen på kommentarsfälten här nedan, på facebook, SMS eller att folk nämner det när vi möts. Och när jag kom tillbaka till första isträningen, efter att jag tagit min "time-out" då jag mådde som sämst, fick jag ryggdunkar och spelare som klappade till benskydden lite extra. Allt detta ger mig sådan energi och jag känner sådan tacksamhet att det är svårt att beskriva. När människor som jag inte har träffat på jättelänge eller som jag inte känner så väl skriver något stöttande, är inget jag hade förväntat mig. Men det är så kul! TACK! Och jag kan se hur många "unika besökare" som läser det jag skriver. Det värmer även det. TACK!
 
Jag får så mycket stöd från alla håll. Dom på hörcentralen gör (och har alltid gjort) ett bra jobb och ger mig den hjälp och stöd jag behöver. På min arbetsplats får jag det stöd och den hjälp jag behöver från min arbetsgivare. Jag vet att dom backar upp mig och ifrågasätter inte mig om jag behöver något. Som jag skrev nyss, så ger dom i hockeylaget mig stöd och energi. Måste nämna en kille i hockeylaget (Adde) som skrev en fin kommentar på Facebook som gjorde mig rörd. Hade verkligen inte förväntat mig något sånt! TACK! Min familj och alla som är närmast oss, ni ger ett otroligt stöd och jag är glad att jag har varenda en av er.
 
Dagarna går väldigt fort just nu, det känns som det var sommar igår. Nu är det verkligen skönt att jag klarar av att jobba och aktivera mig så att tiden rullar på. När min läkare sa i september att han kunde sjukskriva mig till operationen, sa jag blankt nej. Att sitta hemma och grubbla är verkligen inget jag önskar, då jag kan jobba ganska normalt ändå.
 
Hur går det att jobba då man inte hör och träffar människor, kanske vissa undrar.
Mitt svar är att det gäller att anpassa sig och att vara tydlig. När jag träffar en person/kund som inte vet om att jag är döv, säger jag DIREKT att jag tappat hörseln och hör inget alls och att om man vill något så får man skriva en lapp eller på mobilen. Dom flesta gör tummen upp och låter mig göra mitt jobb. En del har frågat vad som har hänt och varför. Jag tycker det är jättekul att folk frågar och förklarar gärna. Inget jag tycker är jobbigt alls faktiskt.
 
Ibland aktiverar jag mig så mycket att jag inte ens tänker på att jag inte hör. Kan exempelvis ställa en fråga till någon och väntar mig ett talande svar, då jag kommer på att jag fasiken inte hör längre. Det löser sig oftast när man har papper och penna till hands. Jag kan ibland läsa tidningen eller titta på tv och göra likadant. Det är på något sätt svårt att komma ihåg att man tappat ett sinne. Är som att hjärnan inte inser att den inte kan uppfatta ljud längre. Ett annat exempel är när jag var och kollade på fotboll mellan Sverige - Ryssland. 50 000 åskådare som är på plats och hejar. Sverige gör mål och man känner trycket i arenan. Då insåg jag att jag hör då inte ett endaste smack längre. Och det gör mig inte speciellt ledsen längre, det är som det är. Men jag vet en sak; att om jag aktiverar mig och har roligt på vägen och gör saker tillsammans med familj och vänner, då kommer tiden gå fortare till något som jag verkligen ser fram emot.
 
Att få höra igen.
 
***
Joel

KOMMENTARER:

  • Anonym säger:
    2014-10-22 | 20:15:11

    gillar! =) tummen upp

Kommentera inlägget här: