hörselnsmirakel.blogg.se

Skriver om främst det som hänt och händer mig just nu. Min hörsel har varit en berg- och dalbana under nästan hela mitt liv och sedan Augusti 2014 har det ändrats totalt och kommer snart förhoppningsvis starta ett nytt kapitel i mitt liv.

Nytt år - Nya möjligheter

Kategori: Allmänt

Det är ju en gammal klyscha, -Nytt år nya möjligheter -, men för mig är det verkligen så. Imorgon måndag är det dags. Dags för det som kändes så långt borta under augusti. Har ju berättat tidigare om mitt besök hos audionomen på hörcentralen då hon sa "du vet om att cochlea implantat finns, om du vill". Då tog jag det som att hon sa det för att jävlas, för min hörsel skulle ju komma tillbaka. Det har den ju gjort 2 gånger förut när jag tappat hörsel och blivit döv! Som tur var insåg jag ganska snabbt att det inte var logiskt och att jag hade ett val. Och nu, 5 månader senare, ligger jag nu i sängen med min älskade sambo bredvid mig och ska imorgon bege oss till Huddinge för att "koppla på" mina nya hörsel. Hörselns mirakel.
 
Jag är inte nervös. Inte än. Jag känner bara glädje. Glädje över att jag kommer få möjlighet att få höra något igen. Vet inte hur det kommer låta imorgon eller hur mycket jag kommer höra. Det spelar ingen roll, bara jag hör. Och jag vet att det kommer bara bli bättre ju längre tiden och jag tränar att höra igen. 
 
Jag känner mig tacksam som kunde få den här chansen. Jag får en andra chans att höra. Att få en andra chans är aldrig en självklarhet. Jag har haft otroligt med tur. Att jag lever vid en tid då sånt här är möjligt. Hade jag fötts för 70 år sedan hade jag aldrig haft sån här möjlighet. Jag har otroligt tur att bo i ett land som Sverige är idag, där vi människor hjälps åt. Solidaritet! Jag är tacksam över min familj, vänner och min arbetsgivare som alla stöttar mig. Min sambo Marie, som fått stått ut med mig dessa månader. Hon är min bättre hälft som alltid får mig att känna mig hemma.
 
Den riktiga resan börjar imorgon. Det är en lång väg kvar. En väg som mestadels kommer vara positiv eftersom det bara kan bli bättre, hörselmässigt, än idag. Men det kan även innebära att jag kan bli väldigt trött och grinig av det nya sättet att höra. 
 
Men jag lovar att jag ska berätta, här på bloggen, hur jag upplever allt. Det var inte så längesedan jag hörde och jag minns hur många saker låter "på riktigt". Skriver inom citattecken bara för att innan jag tappade hörseln var jag helt beroende av hörapparat. 
 
Nu ska jag FÖRSÖKA sova. Men några timmars sömn ska man väl ändå få.
 
Vi hörs.
 
***
Joel 

KOMMENTARER:

 • Christer "larra" Laurin säger:
  2015-01-11 | 21:48:52

  Lycka till Joel och fortsätt skriva 😃

  Svar: Absolut ska jag fortsätta. :) Kul att du följer!
  hrselnsmirakel.blogg.se

 • Eva säger:
  2015-01-11 | 21:51:42

  Lycka till, det blir bra :)

  Svar: Tack Eva!
  hrselnsmirakel.blogg.se

 • Maria Falck säger:
  2015-01-11 | 22:12:18

  Lycka till och stor kram till Er båda!

 • Caroline säger:
  2015-01-12 | 10:21:12
  Bloggadress: http://ci-caroline.se/cochleaimplantat

  Önskar dig lycka till med nya ljudvärlden idag!
  Blev själv uppkopplad 12 januari 2005, så det är 10 år sedan för mig nu!
  /Caroline

  Svar: Tack! Ja det var då 10 år på pricken :) Skulle vara spännande att veta hur du hör idag, 10 år senare?
  hrselnsmirakel.blogg.se

Kommentera inlägget här: