hörselnsmirakel.blogg.se

Skriver om främst det som hänt och händer mig just nu. Min hörsel har varit en berg- och dalbana under nästan hela mitt liv och sedan Augusti 2014 har det ändrats totalt och kommer snart förhoppningsvis starta ett nytt kapitel i mitt liv.

Lite tankar och en stor glad nyhet!

Kategori: Allmänt

Väldigt länge sedan nu som jag skrev något. Händer ofta att jag tänker att jag ska skriva men det kommer ofta någonting i vägen, som trötthet till exempel. Det är ganska vanligt så här års när det är höst och mörkret håller i sig allt längre på dagarna. Nu är vi i november månad och både jag och Marie satt idag och funderade på när mitt första besök på Huddinge var. För att jag skulle se när besöket ägde rum fick jag faktiskt besöka min egna blogg. Då insåg jag att "tusan vad bra att jag har sådant nedskrivet så att jag kan ta mig tillbaka". Jag har faktiskt inte läst igenom min blogg någon gång ännu. Har ju rätt bra koll när saker och ting har skett under det här året som har gått. 
 
Exempelvis i somras i slutet på Juli och i början på augusti kom väldigt mycket tankar som "för ett år sedan var jag så arg på att min hörapparat skulle börja krångla och göra så jag hör sämre mitt under min semester. Och att man ska behöva ta sig till hörcentralen för att skicka den på lagning". Vid nästa månadsskifte hade mina tankar farit en helt annan väg. Då hörde jag ingenting. Det var kaos och jag visste inte alls då hur mitt liv skulle bli. Allt hade gått så fort. Och jag fick gå från att "min hörsel kommer repa sig" till ett beslut att jag vill bli på kandidat till CI på bara någon dag. Behövde ingen längre betänketid efter att jag insett att hörseln inte kommer repa sig och bli bra. I en del forum har jag läst om hörselskadade/nästan döva som är valet i kvalet om CI. Jag känner med er. Det är verkligen svårt att veta när/om man ska ta CI. Och det är ju bara en själv som kan ta det definitiva beslutet att göra/inte göra. Ingen kan tvinga en att göra det. Ingen kan heller säga att du borde göra det. Det är helt upp till en själv. Det jag tycker man kan göra om/när man kommer kring tankar till CI är att ansöka hos sitt landsting att få bli kandidat till CI. Att ansöka till det är absolut inget definitivt. Däremot kommer du få genomgå hörseltester samt information om CI. Hur mycket information man får angående CI är nog varierande beroende på vilket landsting du tllhör. Blir du sedan skickad till en CI klinik för utredning kommer det bli fler hörseltester samt en mer detaljerad information vad CI är för något, hur det ser ut, hur operation går till osv. Och även om läkarna anser att du kan bli opererad så är du inte bunden till någonting. Inte ens om du säger att du vill bli opererad. Visst, en tid för operation kommer förr eller senare komma i din brevlåda, men inte ens då är det definitivt. Man kan ändra sig ända fram till när man ska få narkosen i princip. Det jag vill komma till allt det hela är: Kolla möjligheterna även fast du inte vet vad du vill just nu. Och var inte rädd att kolla upp för du kan säga stopp om det blir för mycket eller att du inte inte känner dig redo ännu.
 
För min del har jag aldrig tvivlat en sekund om jag tog rätt beslut sedan den dagen ljudet slogs på. Jag fick mitt "vanliga" liv tillbaka, någonting jag inte trodde kunde vara möjligt. Den 12:e januari i år slgs ljudet på. Från september 2014 till den 12:e i år känns som någon tryckt på en paus-knapp. Sedan den 12:e har tiden gått nästan dubbelt så snabbt.. Tiden har gått så otroligt snabbt att det är svårt att greppa. Livet flyter på som den gjorde innan, men det är nästan dagligen som jag någon gång stannar upp och tänker "det är heelt sjukt" (att jag hör så bra). Jag kommer för alltid vara tacksam mot alla som hjälpt och stöttat mig och min familj.
 
Livet känns som det bara blir bättre och bättre. Snart kommer jag säga "det är helt sjukt" igen av en annan anledning än min hörsel. I februari ska jag bli pappa igen. Det ska bli så kul och jag är så lycklig att, ja jag måste faktiskt säga att - Det är helt sjukt!
 
***
Joel 
Kommentera inlägget här: